Gevelbekleding schoonmaken

Gevelpanelen hebben ook onderhoud nodig.

Bij woningen en bedrijfspanden worden er voor de gevels veel kunststoffen en metaal gelakte panelen gebruikt. Ook aluminium, gepoedercoat en geanodiseerd wordt veel toegepast.
Aluminium omdat het licht van gewicht is en relatief sterk.

Deze materialen zouden onderhoudsvrij zijn?

Maar ook deze gevels vervuilen door atmosferische en organische invloeden. Deze vervuiling hecht zich ook op deze meest gladde oppervlakken. Na jaren van vervuiling gaat groene aanslag het aanzien van uw woning of bedrijfspand bepalen. Gevelreiniging wordt nu noodzakelijk.

Meestal is het onderhouden van deze gevels op de begane grond en op een trapje heel goed zelf te doen. Maar het onderhoud aan boeiborden, topgevels, dakkapellen e.d. wordt meestal niet gedaan.

Voor het onderhouden van deze gevels zijn er verschillende technieken en middelen om zoveel mogelijk vervuiling tegen te gaan. Meestal is reinigen met warm water of stoom onder gepaste druk een prima methode.

Reinigen met droge stoom is zeer effectief, milieuvriendelijk en gebruikt weinig water.

Hierbij een overzicht van de meest gebruikte gevelmaterialen:

PVC, Perspex of plexiglas, Trespa, Gelakt staal, Zink, Gelakt aluminium, Koper, Hout, en div. Kunststof soorten.

Deze materialen vragen allemaal een eigen aanpak van onderhoud en beschermingsmiddel om vervuilingen tegen te gaan.

Bel voor meer informatie:0031(0)763030037

Dakreinigers

Antwerpen, Brecht, Arendonk, Herentals, Brasschaat, Westmalle, Kalmthout, Schoten, Turnhout, Baarle-Nassau, Mol, Geel, Rijkevorsel, Balen, Hulst, Kapellen, Lommel, Mechelen